Inmiddels is de winter begonnen en vooralsnog is het heel mild. Het heeft nog niet hard gevroren, nog geen echte sneeuw en gelukkig worden de dagen weer iets langer!

Mijn huis is voorzien van een pelletkachel en het is aangenaam warm.

Dat vond familie marter ook dus heb ik wat moeten doen aan dit veelvoorkomende probleem hier, alle gaten en kieren laten dichten!

Elektriciteit is hier goedkoop, zo ongeveer 1/10 van de prijs in Nederland.

Water is ongeveer drie keer zo goedkoop.

Met pellet en hout, om af en toe bij te stoken met open haard, ben ik per maand zo’n 70 euro kwijt. Elektriciteit gebruik ligt rond de 25 euro en dat zijn dus mijn vaste lasten. Internet komt nog.

Even terugblikkend op het afgelopen jaar heb ik heel veel paradijselijke plekken gezien en heel veel moeten regelen, maar dat geregel is voor mij toch nog beter dan wonen in Nederland. Natuurlijk is Bosnië ook niet perfect, maar ik denk dat het momenteel wel een van de betere plekken is waar je kunt zitten.

Ik ben inmiddels ook aan het werk en daar word ik heel blij van! Er is net een groep weg die voor de Winterzonnewende retraite kwam.

Ik word regelmatig benaderd door Nederlandse vakantiegangers om met mij op pad te gaan voor spiritueel werk op de krachtplaatsen. Ik vind dat superleuk!

Meer informatie vind je op https://namastebedandbreakfast.nl